×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins werkt te weinig’

  Frederik van Denemarken zou maar 140 dagen werken

  De Deense kroonprins is lui, oordeelt het Deense televisieprogramma Detektor. Grote auto’s, dure reizen en banketten met de groten der aarde, het stereotype dat van royals wordt gedacht geldt volgens hen zeker voor kroonprins Frederik. Zij telden de dagen waarop Frederik volgens hen werkte bij elkaar op en kwamen daarmee op 140 dagen in het afgelopen jaar. Een lichtpuntje, het zijn vier dagen meer dan in 2010. En dat terwijl de gemiddelde Deense werknemer tussen de 220 en 230 dagen per jaar moet werken. ‘Hij werkt te weinig,’ schrijft dagblad Ekstra Bladet en uit een poll van de krant blijkt dat tweederde het daarme eens is. Vermoedelijk telde het tv-programma alleen de activiteiten die door het Hof op de website zijn aangekondigd en niet de afspraken die niet bekend worden gemaakt, ontvangsten in het paleis en onaangekondigde bezoeken. Onder de wel aangekondigde bezoeken hoort ook wel eens de aanwezigheid bij sportevenementen en dat wordt door velen ook niet als werk gezien.

  Dit jaar lijkt hij al voortvarender aan de slag te zijn gegaan. In de eerste 38 dagen van het jaar werkte de kroonprins er al 17, telde Ekstra Bladet uit.

  8 februari 2012 - 13:40