×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik spreekt zich uit tegen discriminatie Rusland

  Deense kroonprins spreekt homodiscriminatie niet specifiek uit

  Kroonprins Frederik spreekt zich uit tegen discriminatie Rusland

  De Deense kroonprins Frederik heeft zich in eigen land gemengd in het debat over deelname aan de Olympische winterspelen volgend jaar in het Russische Sotsji. Frederik is namens Denemarken lid van het Internationaal Olympisch Comité.


  De kroonprins benadrukte in een e-mail waaruit de krant Politiken citeerde dat van discriminatie van homoseksuelen bij de spelen geen sprake kan zijn. “Als individuele groepen worden gediscrimineerd is dat een schending van het Olympisch Handvest, de Olympische geest en niet in het minst het contract dat elk gastland tekent met het IOC. Dit heeft de voorzitter van het IOC ook duidelijk gemaakt aan de Russische organisatoren”, aldus kroonprins Frederik.
  Rusland heeft eerder dit jaar een wet aangenomen die ‘homopropaganda’ verbiedt. De omschrijving van het strafbare is echter vaag zodat elke uiting van homoseksualiteit daaronder kan vallen. “De wet werkt discriminatie en geweld in de hand”, stelde de Deense minister van Buitenlandse Zaken, Villy Søvndal. De Deense regering wil actie voeren om de wet van tafel te krijgen. “We zullen Rusland aan zijn internationale verplichtingen houden”, zei de minister. Internationaal is her en der opgeroepen tot een boycot van de Spelen.

  16 augustus 2013 - 10:40