×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik klaar voor de Deense troon

  Land wil dat Margrethe voorbeeld van Beatrix en Albert volgt

  Kroonprins Frederik is geschikt om koningin Margrethe II op te volgen. Dat vindt 77 procent van de door een Deense krant ondervraagde Denen. Volgens een commentator moet dat cijfer niet worden gezien als een afwijzing van zijn al 41 jaar regerende moeder, maar als bewijs dat zijn voorbereidingen op het ambt worden gewaardeerd.


  Desondanks is 51 procent van de 1005 ondervraagden van mening dat koningin Margrethe (73) het voorbeeld moet volgen van koningin Beatrix en koning Albert en de kroon nu moet overdragen aan Frederik. “Dat is het effect van de televisiebeelden uit Nederland en België”, aldus dezelfde koningshuisexpert, Trine Larsen van Billedbladet.

  Kroonprins Frederik werd 15 jaar geleden nog ongeschikt geacht, maar na zijn huwelijk met Mary Donaldson en het vaderschap van 4 kinderen is zijn imago enorm verbeterd. Koningin Margrethe heeft echter herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat het koningschap een levenstaak is. “Die vervul je zolang je leeft”, aldus Margrethe. Haar zoon heeft daar ook vrede mee. “Jullie traditie van aftreden hebben wij niet”, zei hij een aantal jaren geleden tegen Nederlandse journalisten.

  7 augustus 2013 - 16:35