×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins blikt terug op schooltijd

  Willem-Alexander terug naar 'zijn' school

  Prins Willem-Alexander was gisteren in Den Haag bij de beursuitreiking van United World Colleges (UWC), dat dit jaar 50 jaar bestaat. Nederlandse, Belgische en Luxemburgse aspirant-leerlingen kregen een toelatingsbewijs om te gaan studeren bij een van de 13 vestigingen van het college. Prins Willem-Alexander is beschermheer van het UWC en hield een toespraak. De prins was net als de leerlingen van nu een van de gelukkigen om na zijn middelbare school toegelaten te worden op het UWC, in zijn geval op UWC Atlantic in Wales. 'Een proces dat ik me herinner als de dag van gisteren. Helaas moet ik erbij zeggen dat het 29 jaar geleden is,' grapte de Prins van Oranje. Hij vertelde ook twijfels te hebben om eraan te beginnen. 'Ik voelde me lichtelijk schuldig tegenover dit unieke systeem,' waarmee de prins doelt op de ervaring die UWC geeft en het trachten om jongeren op te leiden voor een betere wereld, door culturen samen te brengen. 'Het zou UWC een royalty en rijke jongens imago geven, vooral hier in Nederland.' Dat is een totaal verkeerd beeld, legt hij uit. Willem-Alexander besloot de kans aan te grijpen, hij was per slot geselecteerd, zodat hij voor een tijdje op een andere plek kon leven waar hij ub een gemeenschap van 350 jongeren van zijn leeftijd, afkomstig uit 65 verschillende nationaliteiten en totaal andere achtergronden, heeft kunnen leven. Koningin Noor van Jordanië is president van het overkoepelende UWC, prins Charles deed dat in het verleden ook. Noor's dochter Raiyah is één van de bekende alumni, net als de Prins van Oranje en de prinsen Pavlos en Philippos van Griekenland.


  Prins Willem-Alexander was gisteren in Den Haag bij de beursuitreiking van United World Colleges (UWC), dat dit jaar 50 jaar bestaat. Nederlandse, Belgische en Luxemburgse aspirant-leerlingen kregen een toelatingsbewijs om te gaan studeren bij een van de 13 vestigingen van het college. Prins Willem-Alexander is beschermheer van het UWC en hield een toespraak. De prins was net als de leerlingen van nu een van de gelukkigen om na zijn middelbare school toegelaten te worden op het UWC, in zijn geval op UWC Atlantic in Wales. ‘Een proces dat ik me herinner als de dag van gisteren. Helaas moet ik erbij zeggen dat het 29 jaar geleden is,’ grapte de Prins van Oranje. Hij vertelde ook twijfels te hebben om eraan te beginnen. ‘Ik voelde me lichtelijk schuldig tegenover dit unieke systeem,’ waarmee de prins doelt op de ervaring die UWC geeft en het trachten om jongeren op te leiden voor een betere wereld, door culturen samen te brengen. ‘Het zou UWC een royalty en rijke jongens imago geven, vooral hier in Nederland.’ Dat is een totaal verkeerd beeld, legt hij uit. Willem-Alexander besloot de kans aan te grijpen, hij was per slot geselecteerd, zodat hij voor een tijdje op een andere plek kon leven waar hij ub een gemeenschap van 350 jongeren van zijn leeftijd, afkomstig uit 65 verschillende nationaliteiten en totaal andere achtergronden, heeft kunnen leven.

  Koningin Noor van Jordanië is president van het overkoepelende UWC, prins Charles deed dat in het verleden ook. Noor’s dochter Raiyah is één van de bekende alumni, net als de Prins van Oranje en de prinsen Pavlos en Philippos van Griekenland.

  5 juni 2012 - 11:53