Kroonprins blikt terug op schooltijd

Prins Willem-Alexander was gisteren in Den Haag bij de beursuitreiking van United World Colleges (UWC), dat dit jaar 50 jaar bestaat. Nederlandse, Belgische en Luxemburgse aspirant-leerlingen kregen een toelatingsbewijs om te gaan studeren bij een van de 13 vestigingen van het college. Prins Willem-Alexander is beschermheer van het UWC en hield een toespraak. De prins was net als de leerlingen van nu een van de gelukkigen om na zijn middelbare school toegelaten te worden op het UWC, in zijn geval op UWC Atlantic in Wales. 'Een proces dat ik me herinner als de dag van gisteren. Helaas moet ik erbij zeggen dat het 29 jaar geleden is,' grapte de Prins van Oranje. Hij vertelde ook twijfels te hebben om eraan te beginnen. 'Ik voelde me lichtelijk schuldig tegenover dit unieke systeem,' waarmee de prins doelt op de ervaring die UWC geeft en het trachten om jongeren op te leiden voor een betere wereld, door culturen samen te brengen. 'Het zou UWC een royalty en rijke jongens imago geven, vooral hier in Nederland.' Dat is een totaal verkeerd beeld, legt hij uit. Willem-Alexander besloot de kans aan te grijpen, hij was per slot geselecteerd, zodat hij voor een tijdje op een andere plek kon leven waar hij ub een gemeenschap van 350 jongeren van zijn leeftijd, afkomstig uit 65 verschillende nationaliteiten en totaal andere achtergronden, heeft kunnen leven. Koningin Noor van Jordanië is president van het overkoepelende UWC, prins Charles deed dat in het verleden ook. Noor's dochter Raiyah is één van de bekende alumni, net als de Prins van Oranje en de prinsen Pavlos en Philippos van Griekenland.

Prins Willem-Alexander was gisteren in Den Haag bij de beursuitreiking van United World Colleges (UWC), dat dit jaar 50 jaar bestaat. Nederlandse, Belgische en Luxemburgse aspirant-leerlingen kregen een toelatingsbewijs om te gaan studeren bij een van de 13 vestigingen van het college. Prins Willem-Alexander is beschermheer van het UWC en hield een toespraak. De prins was net als de leerlingen van nu een van de gelukkigen om na zijn middelbare school toegelaten te worden op het UWC, in zijn geval op UWC Atlantic in Wales. ‘Een proces dat ik me herinner als de dag van gisteren. Helaas moet ik erbij zeggen dat het 29 jaar geleden is,’ grapte de Prins van Oranje. Hij vertelde ook twijfels te hebben om eraan te beginnen. ‘Ik voelde me lichtelijk schuldig tegenover dit unieke systeem,’ waarmee de prins doelt op de ervaring die UWC geeft en het trachten om jongeren op te leiden voor een betere wereld, door culturen samen te brengen. ‘Het zou UWC een royalty en rijke jongens imago geven, vooral hier in Nederland.’ Dat is een totaal verkeerd beeld, legt hij uit. Willem-Alexander besloot de kans aan te grijpen, hij was per slot geselecteerd, zodat hij voor een tijdje op een andere plek kon leven waar hij ub een gemeenschap van 350 jongeren van zijn leeftijd, afkomstig uit 65 verschillende nationaliteiten en totaal andere achtergronden, heeft kunnen leven.

Koningin Noor van Jordanië is president van het overkoepelende UWC, prins Charles deed dat in het verleden ook. Noor’s dochter Raiyah is één van de bekende alumni, net als de Prins van Oranje en de prinsen Pavlos en Philippos van Griekenland.