×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroon en wapen voor Estelle

  Prinsesje krijgt uitzet voor koninklijk leven

  Een Zweedse prinses hoort een monogram, een wapen en een eigen kroon te hebben. Een koninklijke uitzet als het ware. Estelle kan met een gerust hart aan dat koninklijke leven beginnen, want ze heeft dat allemaal al bij elkaar, zo werd op de dag van de doop bekend.

  Bij een doop in de Zweedse koninklijke familie staat bij het doopvont altijd een kroon opgesteld. Elke prins of prinses krijgt zijn of haar eigen kroon in bruikleen tijdens het leven. Voor Estelle is dat een kroon uit 1844, die de toenmalige prins Oscar (II) kreeg voor de kroning van zijn vader Oscar I. De symboliek die daarbij hoort is mooi: Oscar II kreeg namelijk net als Estelle het hertogdom Östergötland toegewezen. Dezelfde kroon komt terug in het wapen en het monogram dat het prinsesje mag voeren.

  Estelle, drie maanden oud, ontving dinsdag aan het eind van de doopplechtigheid ook haar eerste onderscheiding. Het lichtblauwe lint met daar aan de Orde van de Serafijnen kreeg ze door haar trotse grootvader, koning Carl XVI Gustaf, opgespeld.

  22 mei 2012 - 13:07