Kroon en wapen voor Estelle

Een Zweedse prinses hoort een monogram, een wapen en een eigen kroon te hebben. Een koninklijke uitzet als het ware. Estelle kan met een gerust hart aan dat koninklijke leven beginnen, want ze heeft dat allemaal al bij elkaar, zo werd op de dag van de doop bekend.

Bij een doop in de Zweedse koninklijke familie staat bij het doopvont altijd een kroon opgesteld. Elke prins of prinses krijgt zijn of haar eigen kroon in bruikleen tijdens het leven. Voor Estelle is dat een kroon uit 1844, die de toenmalige prins Oscar (II) kreeg voor de kroning van zijn vader Oscar I. De symboliek die daarbij hoort is mooi: Oscar II kreeg namelijk net als Estelle het hertogdom Östergötland toegewezen. Dezelfde kroon komt terug in het wapen en het monogram dat het prinsesje mag voeren.

Estelle, drie maanden oud, ontving dinsdag aan het eind van de doopplechtigheid ook haar eerste onderscheiding. Het lichtblauwe lint met daar aan de Orde van de Serafijnen kreeg ze door haar trotse grootvader, koning Carl XVI Gustaf, opgespeld.