×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kookboek van prins Charles

  Prins Charles verkoopt oma's recepten

  Prins Charles komt met een eigen kookboek op de markt. Een eigen kookboek is misschien niet de juiste benaming. De recepten die erin staan, komen van zijn grootmoeder Elizabeth, de vroegere koningin-moeder. Zij verzamelde in de loop der jaren heel wat recepten en deze zijn nu samen met verhalen en afbeeldingen gebundeld in ‘A taste of Mey’, naar de plek in Schotland waar Elizabeth zoveel zomers heeft doorgebracht op het kasteel. 

  Een van de recepten is ‘oeufs Drumkilbo’, een gerecht met garnalen, kreeft, mayonaise, eieren, tabasco en ansjovis. Het gerecht wordt voor het eerst onthuld in het boek van Charles en werd ook op zijn huwelijk met prinses Diana geserveerd in 1981. Sinds de dood van Elizabeth in 2002, is het gerecht uit respect voor de Queen Mum niet meer op de koninklijke menukaarten beland. Er is maar één andere plek waar het recept ook bekend is, en dat is in het Goring Hotel. Zij mochten het recept van hun vaste gast hebben, op voorwaarde dat ze het op haar verzoek steeds zouden bereiden, wanneer ze daar dineerde.

  8 september 2011 - 15:14