×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke familie op paleisbalkon

  Nieuwe koning zwaait naar zijn België

  Koninklijke familie op paleisbalkon

  De nieuwe koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde zijn rond 13 uur op het paleisbalkon verschenen om te zwaaien naar de menigte voor het paleis. Filip gaf zijn vrouw handkussen en een zoen op de wang. Minutenlang lachten en wuifden zij naar het volk.


  Het nieuwe koningspaar stond in eerste instantie alleen op het balkon, maar later voegden koning Albert II, koningin Paola, koningin Fabiola en ook de vier kinderen van Filip en Mathilde zich bij hen. Op een naastgelegen balkon namen ook prins Laurent en zijn vrouw prinses Claire en prinses Astrid en prins Lorenz het gejuich in ontvangst.

  Voor het paleis stonden mensen te zwaaien met de Belgische vlag, ook waren er veel ballonnen in de kleuren zwart, geel en rood. VRT Nieuws meldt dat het erg warm is voor de mensen die naar het paleis zijn gekomen om hun nieuwe koning toe te juichen. Het Rode Kruis brengt zakjes met water langs, maar mensen in het publiek vertellen aan het programma dat dit met wat meer regelmaat mag gebeuren.

  21 juli 2013 - 14:38