×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke familie herdenkt en viert

  Royals vertegenwoordigd in Amsterdam, Rhenen en Breda

  Jaarlijks zijn leden van de Nederlandse koninklijke familie aanwezig bij de plechtigheden van 4 en 5 mei, zo gebeurde dat ook dit jaar. Voorafgaand aan de Nationale Herdenking met twee minuten stilte en kransleggingen op de Dam in Amsterdam, werd er een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Nieuwe Kerk. Behalve koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren tal van prominenten en politici  aanwezig. Op het militaire ereveld op de Grebbeberg in Rhenen woonden prinses Margriet, prof.mr. Pieter van Vollenhoven en hun zoon prins Pieter-Christiaan de herdenking bij.
  De Prins van Oranje was op 5 mei samen met de Duitse bondspresident Gauck aanwezig in Breda, waar hij in de Grote Kerk een emotionele lezing hield. Deze kerk is ook de plek waar de Nassau’s hun laatste rustplaats vonden voordat de grafkelder in Delft werd gebruikt. Bij het Spanjaardsgat ontstak demissionair premier Rutte het vrijheidsvuur en deinde hij samen met de prins al neuriënd mee op het lied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis.
  ’s Avonds was de bondspresident in Amsterdam, waar hij samen met koningin Beatrix het 5 mei-concert op de Amstel bijwoonde.

  5 mei 2012 - 21:49