Placeholder

Koninklijke baby-collectie na Kate’s bevalling

Naar aanleiding van de geboorte van het eerste kind van prins William en zijn vrouw Kate gaat de stichting Royal Collection Trust voor het eerst een heuse babycollectie op de markt brengen.

Prins William en zijn vrouw Kate krijgen nu al veel cadeaus voor het kind dat ze in juli verwachten. Maar volgens Telegraph krijgt de stichting, die de kunstcollectie van koningin Elizabeth beheert, het kostbaarste cadeau. Royal Collection Trust mag de koninklijke geboorte kracht bij zetten door hun eerste selectie baby-artikelen ooit uit te brengen. “Er worden verschillende producten uitgebracht om de geboorte van de toekomstige koninklijke baby te vieren, maar dat gebeurt pas na de geboorte”, bevestigt een woordvoerder.

Eerder gaf de hertogin van Cambridge de Royal Collection een enorme boost, toen ze haar trouwjurk beschikbaar stelde als aandachtstrekker in Buckingham Palace bij de opening voor het publiek in 2011. De bruidsjurk bleek een grote trekpleister. 191.000 mensen bezochten de residentie van de koningin in Londen. En er werd voor meer dan 10 miljoen pond (ruim 11 miljoen euro) aan toegangskaartjes verkocht, een stijging van 3,5 miljoen pond (4,1 miljoen euro) in vergelijking met het jaar daarvoor. Als dank voor deze gestegen inkomsten, doneerde Royal Collection Trust afgelopen zomer 300.000 pond (350.000 euro) aan een van de liefdadigheidsinstellingen van Kate.

Alle opbrengsten van de babycollectie zullen worden gebruikt voor het onderhoud van de kunstcollectie en -tentoonstellingen. Royal Collection Trust heeft nooit eerder een baby-collectie gemaakt. De stichting werd namelijk in 1993 opgericht, negen jaar na de geboorte van prins Harry.