Koninklijk Huwelijk op 27 augustus in Potsdam

Niet alleen Londen en Monte Carlo maken zich op voor een Royal Wedding. Ook Potsdam mag zich gaan voorbereiden op een heus koninklijk huwelijksfeest. Er worden zo'n 720 adellijke gasten verwacht voor het huwelijk van prins Georg Friedrich van Pruisen en prinses Sophie van Isenburg. Op 27 augustus zullen de twee elkaar het ja-woord gaan geven in de Vredeskerk van Potsdam, in het park van Slot Sanssouci.

Niet alleen Londen en Monte Carlo maken zich op voor een Royal Wedding. Ook Potsdam mag zich gaan voorbereiden op een heus koninklijk huwelijksfeest. Er worden zo’n 720 adellijke gasten verwacht voor het huwelijk van prins Georg Friedrich van Pruisen en prinses Sophie van Isenburg. Op 27 augustus zullen de twee elkaar het ja-woord gaan geven in de Vredeskerk van Potsdam, in het park van Slot Sanssouci.

De twee kennen elkaar uit hun kindertijd, inmiddels al zo’n dertig jaar. Prinses Sophie werkt in Berlijn als consultant in een non-profitorganisatie. Ook prins Georg Friederich is werkzaam in het bedrijfsleven. Het werk van het door zijn grootmoeder opgerichte prinses Kira van Pruisen Stichting ligt hem na aan het hart. De stichting organiseert sinds een halve eeuw vakanties voor kinderen op het kasteel Hohenzollern, het hoofdverblijf van de familie. Op de vooravond van het huwelijk is daarom een concert in het Berliner Konzerthaus gepland, om geld in te zamelen voor dit doel.