×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk Huis publiceert jaarverslag 2012

  Oranjes vervulden taak met groot persoonlijk verdriet in achterhoofd

  Koninklijk Huis publiceert jaarverslag 2012

  Op de website van het koninklijk huis is het jaaroverzicht van 2012 met werkzaamheden van de koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima te zien. Met foto’s worden verschillende bezoeken uitgelicht, zoals Koninginnedag in Rhenen en Veenendaal en de Olympische Spelen in Londen.

  Maar ook de wat kleinere bezoekjes worden beschreven. Zoals Open Monumentendag, de opening van het academisch jaar aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, een bezoek aan een vrijwilligersorganisatie en de ontmoeting tussen Beatrix en de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu. Achterin het 140 pagina tellend boekwerk is een heel overzicht opgenomen waarin de bezoeken, openingen en uitjes per maand staan opgesomd. Het jaaroverzicht is bedoeld om meer inzicht te geven in de activiteiten van de Oranjes.

  Marco Hennis, de grootmeester van de koningin, schrijft in zijn voorwoord dat de leden van het Koninklijk Huis ‘het merendeel van de in dit overzicht weergegeven activiteiten tegen de achtergrond van een groot persoonlijk verdriet’ zijn vervuld. ‘Het skiongeluk van Prins Friso op 17 februari heeft in ons land en ver daarbuiten zeer velen geraakt. De Koninklijk Familie voelt zich dankbaar voor en gesteund door de warme betrokkenheid die uit de vele reacties spreekt.’

  15 april 2013 - 15:36