×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningssloep mogelijk ingezet op 30 april

  Museum doet best voor 'Koninklijke Chaloupe' na inhuldiging

  Koningssloep mogelijk ingezet op 30 april

  Prins Willem-Alexander maakt mogelijk op 30 april een tocht over het water in de Koningssloep. Het Scheepvaartmuseum bekijkt of de ‘Gouden Koets te water’, zoals de sloep ook wel wordt genoemd, kan worden gebruikt bij de troonswisseling op 30 april. Het museum heeft van de BankGiro Loterij geld gekregen om de koninklijke sloep te restaureren. “Ik ben inmiddels gevraagd of de Koningssloep op tijd gereed zou kunnen zijn om Willem-Alexander op 30 april naar de inhuldiging te vervoeren”, zei directeur Willem Bijleveld woensdag. “We gaan hier natuurlijk onze uiterste best voor doen.”

  De Koningssloep is een van de populairste objecten in de collectie van het maritieme museum. In de galei uit 1816 liet de koninklijke familie zich bij bijzondere gelegenheden vervoeren. Koningin Juliana en prins Bernhard hebben het schip nog gebruikt bij hun zilveren huwelijk in 1962.

  6 februari 2013 - 11:37