×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspanorama trekt extra bezoekers

  Panorama Mesdag exposeert levensgroot de balkonscene

  Koningspanorama trekt extra bezoekers

  Panorama Mesdag in Den Haag heeft de afgelopen tijd behoorlijk meer bezoekers over de vloer gekregen. Behalve de wereldberoemde geschilderde panorama van Hendrik Willem Mesdag is er nog tot en met 3 november de tentoonstelling ‘Look around’ 360º photography te zien, waarin een overzicht van werk van Jan van der Woning en andere panoramafotografen van over de hele wereld te zien is.


  Een prominent onderdeel daarvan is een panoramafoto van de balkonscène bij het Paleis op de Dam op 30 april, het moment dat Willem Alexander net koning is en met zijn gezin op het balkon staat. Het doek is 4 meter hoog en 22 meter in omtrek. Net als bij het panorama van Mesdag staat de toeschouwer in het centrum van de afbeelding, waardoor een suggestie van werkelijkheid gewekt wordt. Zo staan bezoekers tussen het publiek bij de inhuldiging. Jan van de Woning heeft het panorama opgebouwd uit honderden digitale beelden die samengevoegd zijn, waardoor de kleinste details waargenomen kunnen worden.

  22 augustus 2013 - 13:40