×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar op bezoek in Gelderland

  Geen bier voor koning Willem-Alexander

  Koningspaar op bezoek in Gelderland

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten met volle teugen van hun bezoek aan de provincie Gelderland, de derde provincie in de kennismakingstournee. Stralend arriveerde het koningspaar donderdagochtend in de Gelderse hoofdstad Arnhem, waar de zon doorbrak.

  Op de binnenplaats bij het Huis der Provincie kreeg de koning en koningin een muzikaal onthaal door de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie en breakdancers. Het Huis der Provincie werd in 1954 geopend door koningin Juliana en sindsdien is het balkon van het provinciehuis niet meer gebruikt, tot donderdag toen er weer Oranjes op het bordes stonden te zwaaien en werden toegejuicht door de schooljeugd op het Marktplein van Arnhem.

  Op dat plein aanschouwden de koning en koningin diverse presentaties van onder meer Vitesse, de Mode Biënnale, dansgezelschap Introdans, het Openluchtmuseum en Burgers Zoo.

  Het kennismakingsbezoek begon donderdag in Duiven. De vorst en vorstin liepen er over vaandels die speciaal voor hen door de schutterijen op de grond werden gelegd. Dit voorrecht is alleen weggelegd voor koningen en koninginnen. Ze maakten een korte stop bij een kraam met streekproducten uit de streek de Liemers. Willem-Alexander en Máxima mochten zelf kiezen welk product ze mee naar huis wilden nemen. Daar was de koning duidelijk in: per se geen bier. Tijdens het bezoek van een half uur maakte het koninklijk paar een rondgang over het plein voor het gemeentehuis. Dat heet nu het Koning Willem-Alexanderplein.

  Voorafgaand aan het provinciebezoek sliep het koningspaar in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. In de loop van de dag bezoeken Willem-Alexander ook nog Oosterbeek en Wageningen alvorens ze de provinciegrens oversteken naar Utrecht.

  30 mei 2013 - 11:19