×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar maakt kennis met Fryslân

  Willem-Alexander heeft minder tijd voor Friesland dan Willem III

  Koningspaar maakt kennis met Fryslân

  Met drie boekjes voor hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdagmorgen in het zonnige Leeuwarden in de bus gestapt voor de korte rit naar Akkrum, de tweede stop tijdens hun provinciebezoek aan Friesland.


  De pas 3 weken geleden aangetreden kinderburgemeester van Leeuwarden, Eline de Graaf (10), mocht het kinderboek ‘Spiegelspreuk’ aanbieden aan het koningspaar dat even voor 9 uur was aangekomen bij het provinciehuis. Daar vertrok het gezelschap in een open koets naar het Hofplein, de plek van het voormalige Stadhouderlijk Hof. Langs de kant, waar de belangstelling met eerdere bezoeken niet zo groot was, werden ze toegezwaaid door Gerard Joling, wiens oom op de bok van de koets zat. Leeuwarden presenteerde zich onder meer als ‘hofstad’ en ‘Elfstedenstad’. De koning, die zelf in 1986 de ‘tocht der tochten’ reed, werd daarbij geconfronteerd met een levensgrote foto van zichzelf. Willem-Alexander en Máxima hadden precies 40 minuten uitgetrokken voor Leeuwarden. Dat was aanzienlijk minder dan koning Willem III precies 140 jaar eerder. Die kwam op 10 mei 1873 naar de Friese hoofdstad voor een bezoek van enkele dagen.

  14 juni 2013 - 10:57