×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar bezoekt enthousiast Middelburg

  Garnalen pellen en netten boeten

  Koningspaar bezoekt enthousiast Middelburg

  In Middelburg was het vrijdagmorgen geen probleem dat burgemeester Harald Bergmann zijn eigen dochter Julia had aangewezen voor het overhandigen van de bloemen aan koningin Máxima. Die begon om 9 uur bij het Prinsenlogement samen met koning Willem-Alexander aan het voorlaatste kennismakingsbezoek uit de reeks die op 28 mei van start ging in de stad Groningen. Later vrijdag wordt de toernee afgesloten in Zuid-Holland. In Noord-Holland leidde het als bloemenjongen naar voren schuiven van het zoontje van een VVD-gedeputeerde bij het provinciebezoek van Willem-Alexander en Máxima achteraf wel tot een rel. Een meisje uit Enkhuizen, waar het paar per boot uit Friesland aankwam, werd daardoor namelijk min of meer genegeerd en sindsdien ruzieën gemeente en provincie over de gang van zaken.

  Middelburg, drie jaar geleden nog gastheer van de hele koninklijke familie tijdens Koninginnedag, schotelde het koningspaar een traditioneel programma voor met Zeeuwse ambachten als garnalen pellen en netten boeten – al of niet in een iets moderner jasje gestoken. Ook zagen Willem-Alexander en Máxima de uitvoering van twee liederen door twee verschillende groepen schoolkinderen. Het koningspaar zong dapper mee en had geluk dat het grotendeels droog bleef.

  Enthousiast zingende schooljeugd zal wellicht het beeld zijn dat het koninklijk gezelschap het meest bijblijft van de kennismakingsbezoeken. Het Twentse Goor spande eerder deze week met 1200 scholieren de kroon, maar ook in de andere provincies werd heel veel gezongen.

  21 juni 2013 - 12:42