×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar aangekomen in Berlijn

  W-A en Máxima brengen bliksembezoek aan Duitse hoofdstad

  Koningspaar aangekomen in Berlijn

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmorgen even na elf uur op het militaire deel van het Berlijnse vliegveld Tegel aangekomen voor hun tweedaagse kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland. Het is de tweede buitenlandse reis van het nieuwe koningspaar.

  Van het vliegveld ging het gezelschap, met daarin ook minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken, meteen naar bondskanselier Angela Merkel voor een korte ontvangst. Merkel heeft Willem-Alexander en Máxima al eens in haar kantoor op bezoek gehad, toen het (toen nog) prinselijk paar in 2011 koningin Beatrix vergezelde tijdens haar staatsbezoek aan Duitsland. Ze nam haar koninklijke bezoekers toen mee naar het balkon voor een blik over een deel van de stad.

  Na de bondskanselier is het de beurt aan bondspresident Joachim Gauck, die wat meer tijd heeft uitgetrokken voor het koningspaar. Na het tekenen van het gastenboek en de inspectie van de erewacht is er een lunch in Schloss Bellevue, de residentie van de president.

  Aan het einde van de middag worden Willem-Alexander en Máxima verwacht in Wiesbaden, de hoofdstad van Hessen. Daar sluiten ze zich na een kennismakingsrondje bij de deelstaatregering aan bij de vertegenwoordigers van 99 Nederlandse ondernemingen die daar al de hele dag ontmoetingen hebben met hun Duitse tegenvoeters. Nederland wil zich in Hessen en Baden-Württemberg nadrukkelijk presenteren als zakenpartner. De aanwezigheid van het koningspaar helpt daarbij.

  3 juni 2013 - 12:34