×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningsdag in België

  België eert vorstenhuis

  België staat vandaag in het teken van Koningsdag, de dag van de dynastie. Terwijl de koning zelf druk verwikkeld is in het stroeve formatieproces, is hij ondertussen gehuldigd met het Te Deum in de kathedraal in Brussel. Veel leden van de koninklijke familie zijn present: koningin Fabiola, prins Filip en prinses Mathilde - gekleed in een modieuze camelkleurige cape - prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire.


  Het feest bestaat altijd uit een religieus en een niet-religieus deel. Daarom werd ook in het parlement gefeest. Dit jaar zijn daar driehonderd kinderen voor uitgenodigd. Hierbij is prins Filip niet aanwezig, hij neemt poolshoogte in door hevige regenval getroffen gebied.

  15 november is geen officiële feestdag in België. Werk en school gaan gewoon door. Ambtenaren hebben die dag wel vrij.

  15 november 2010 - 14:33