×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninginnedag kost Weert ruim half miljoen

  College moet nog akkoord gaan met bedrag

  Koninginnedag kost de gemeente Weert naar verwachting € 525.000. Dat is inclusief een bijdrage aan het programma ná het vertrek van de Koninklijke familie. Daar bovenop stelt de provincie Limburg € 250.000 ter beschikking. Dat meldt de organisatie van koninginnedag op de website koninginnedag2011.nl. Loco-burgemeester Kirkels ziet het als een verantwoorde investering. 'Koninginnedag 2011 wordt een groot volksfeest waar heel veel mensen plezier aan beleven. Het bezoek van de Koninklijke familie is een prachtige aanleiding. Belangrijk is ook dat Weert volop in de regionale en landelijke schijnwerpers komt te staan.' De stad verwacht daarmee in de langere termijn volop te profiteren van de uitzending, zowel in de toeristische sector als in nieuwe bewoners. Bovendien zullen de lokale bedrijven, winkels en horeca op de dag zelf profiteren. Op 9 februari neemt het collega van Weert een besluit over het krediet dat nodig is.Het programma voor de dag is nog in de voorbereidende fase. Wel is al bekend dat er een noodverordening van kracht zal zijn met daarin verkeersbeperkingen en een alcoholverbod.


  Koninginnedag kost de gemeente Weert naar verwachting € 525.000. Dat is inclusief een bijdrage aan het programma ná het vertrek van de Koninklijke familie. Daar bovenop stelt de provincie Limburg € 250.000 ter beschikking. Dat meldt de organisatie van koninginnedag op de website koninginnedag2011.nl. Loco-burgemeester Kirkels ziet het als een verantwoorde investering. ‘Koninginnedag 2011 wordt een groot volksfeest waar heel veel mensen plezier aan beleven. Het bezoek van de Koninklijke familie is een prachtige aanleiding. Belangrijk is ook dat Weert volop in de regionale en landelijke schijnwerpers komt te staan.’ De stad verwacht daarmee in de langere termijn volop te profiteren van de uitzending, zowel in de toeristische sector als in nieuwe bewoners. Bovendien zullen de lokale bedrijven, winkels en horeca op de dag zelf profiteren.
  Op 9 februari neemt het collega van Weert een besluit over het krediet dat nodig is.
  Het programma voor de dag is nog in de voorbereidende fase. Wel is al bekend dat er een noodverordening van kracht zal zijn met daarin verkeersbeperkingen en een alcoholverbod.

  De gemeente Maasgouw, waaronder Thorn valt, trekt 250.000 euro uit voor de komst van het koninklijk gezelschap. De provincie Limburg doet daar nog 200.000 euro bij.

  14 januari 2011 - 14:43