×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin zegt afspraak af

  Wegens overlijden Hertog van Parma

  Hare Majesteit de Koningin zal vrijdagavond 20 augustus 2010 niet aanwezig zijn bij een concert van het European Union Youth Orchestra in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit in verband met het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, Hertog van Parma en Piacenza. De overige publieke optredens van de Koningin en de andere leden van het Koninklijk Huis vinden vooralsnog doorgang.


  Donderdagavond vindt er in Barcelona een herdenkingsmis plaats voor de overleden Hugo Carlos. Vrijdagochtend zullen zijn stoffelijke resten naar Nederland worden gevlogen, waarna de Hertog zal worden opgebaard in de Koepel van Fagel, op het terrein van Paleis Noordeinde. Daar vindt morgen ook een besloten bijeenkomst plaats voor leden van de koninklijke familie. Op zaterdag en zondag kunnen anderen afscheid nemen, maar alleen als ze daarvoor zijn uitgenodigd door de nabestaanden. Carlos Hugo, Hertog van Parma en Piacenza, stierf op woensdag 18 augustus om 8 uur 's ochtends aan de gevolgen van kanker. Hij werd omringd door zijn kinderen en andere naasten.

  19 augustus 2010 - 15:18