×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin, Willem-Alexander en Máxima naar Concertgebouwjubileum

  Composities van toen en nu te horen in 125-jarig Concertgebouw

  Koningin, Willem-Alexander en Máxima naar Concertgebouwjubileum

  Dit jaar bestaan het Koninklijk Concertgebouw en het bijbehorende Koninklijk Concergebouworkest 125 jaar. Op 10 april zijn de koningin, de Prins van Oranje en prinses Máxima bij het jubileum aanwezig. De prinses is beschermvrouwe van het orkest. Drie solisten vieren dit jubileum mee: bariton Thomas Hampson, pianist Lang Lang en violiste Janine Jansen. Het programma dat zij samen met het Koninklijk Concertgebouworkest uitvoeren, staat onder leiding van Mariss Jansons.
   
  Er zijn composities te horen die in het openingsjaar 1888 in Het Concertgebouw klonken, èn werken van componisten die meer dan eens zelf het Concertgebouworkest hebben geleid. (Mahler en Richard Strauss). Ook nieuw gecomponeerde muziek staat op het programma: Bob Zimmerman schreef variaties op het Nederlandse ambachtslied Komt vrienden in het ronden. Behalve het Koninklijk Concertgebouworkest verleent ook een aantal musici uit de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks zijn medewerking aan het jubileumconcert.

  4 maart 2013 - 14:08