×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin vliegt naar Oman voor diner

  Beatrix, Willem-Alexander en Máxima dineren met sultan Oman

  Anders dan in Nederland is in Oman het bezoek van koningin Beatrix aan sultan Qaboos geen belangrijk nieuws. In het land zijn namelijk andere zaken aan de orde van de dag, zoals het ontslag van een deel van het kabinet. Maar toch is er in bijna alle kranten wel iets te lezen over het diner dat de sultan vandaag houdt en waaraan koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanschuiven. Vanmiddag zal het koninklijk gezelschap met de KBX, het regeringstoestel, op het vliegveld van Muscat landen. De vicepremier, de minister van Cultuur en de minister van Hoger Onderwijs zullen het gezelschap daar ontvangen. In de koninklijke aankomstsuite wordt een theeceremonie gehouden. Morgenochtend vliegt het gezelschap door naar Qatar. Het staatsbezoek dat daar gepland was, zal gewoon doorgaan.


  In Nederland stuit het privédiner van de koningin met de sultan van Oman nog altijd op onbegrip. Wilders (PVV) noemt de sultan een ‘abjecte dictator’, terwijl Van Gent (GroenLinks) het een principekwestie vindt: ‘het land is geen democratie’. Oorspronkelijk zou de koningin een staatsbezoek brengen, maar in goed overleg is vanwege de huidige situatie in Oman besloten om spoedig een nieuwe datum te zoeken.

  8 maart 2011 - 12:59