×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin viert feest met bekenden

  Koningin viert feest met bekenden

  Koningin Beatrix heeft altijd een strikte scheiding gemaakt tussen de publieke viering van haar verjaardagen op Koninginnedag en de viering in familiekring. Naar eigen zeggen heeft ze op die regel slechts twee keer een uitzondering gemaakt. In 1998 werden haar koninklijke collega’s uitgenodigd voor een meerdaags feest in en rond Amsterdam en paleis Het Loo en voor haar 70e verjaardag was er een feestelijke avond in Carré in Amsterdam, waarbij ook de 65e verjaardag van prinses Margriet werd gevierd.

  Of er dit jaar nog een publieke viering komt van Beatrix’ 75e verjaardag is afwachten. Op Koninginnedag is de troonswisseling. Het voorgenomen bezoek aan De Rijp en Amstelveen is een jaar uitgesteld. Maar de koningin heeft vrijdag wel een apart feest georganiseerd voor haar personeel en (oud)medewerkers waar ze zeer naar uitkijkt. Het is een mooie gelegenheid om oude bekenden weer te zien, aldus de koningin vorige week in een toelichting.

  De feestelijke avond met de eigen mensen vervangt ook een beetje de traditionele bijeenkomsten die haar moeder koningin Juliana in de kersttijd hield met het personeel. Dat leverde destijds beroemde opnamen op van chocolademelk schenkende leden van de koninklijke familie.

  1 februari 2013 - 11:08