×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin tegen Luchtmacht: Goed gedaan!

  Beatrix strikt cravate aan vaandel Luchtmacht bij Kasteel van Breda

  Koningin tegen Luchtmacht: Goed gedaan!

  Een zichtbaar trotse koningin Beatrix heeft de Koninklijke Luchtmacht woensdagmiddag in Breda een wimpel gegeven voor het vaandel. De koningin bevestigde de zogenoemde cravate met enig strikwerk zelf aan het vaandel. Dat gebeurde tijdens een zonovergoten plechtigheid op het Paradeterrein voor het kasteel van Breda, tegenwoordig het hoofdgebouw van de Koninklijke Militaire Academie. ‘Uitstekend gedaan!’ zei de koningin in een korte toespraak tot de aangetreden manschappen van de luchtmacht, die dit jaar het 100-jarig bestaan viert. Ook prof. mr. Pieter van Vollenhoven, die zelf in de luchtmacht diende, was aanwezig, zijn eerste publieke optreden sinds zijn longontsteking en hartproblemen in februari.

  In maart 1999 liep de situatie rond Kosovo uit de hand. De etnisch Albanese bevolking werd onderdrukt en bedreigd. Er werd verzet gepleegd en Belgrado stuurde een grote troepenmacht. Servië weigerde het zelfbestuur in de voormalige autonome regio te herstellen. Ook de stationering van een vredesmacht werd niet toegestaan. De NAVO dreigde hierop met luchtaanvallen. President Slobodan Milosevic hield echter voet bij stuk. Toen besloot het bondgenootschap militair in te grijpen. De Nederlandse luchtmacht kreeg van meet af aan een voorname rol in de operatie ‘Allied Force’ en haalde al op de eerste dag een Servische MiG neer. Dit was de eerste keer dat naoorlogse inzet werd ‘beloond’ met een bijzondere onderscheiding. Het was in het vooruitzicht van de troonswisseling waarschijnlijk ook de laatste grote militaire plechtigheid waaraan Beatrix als koningin deelnam.

  27 maart 2013 - 16:49