×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia laat rol vader onderzoeken

  Uitzoeken vaders rol in WOII 'kost tijd'

  De Zweedse koningin Silvia gaat de rol van haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog onderzoeken. De schoonvader van koning Carl XVI Gustaf speelde een grote rol in een controversiële tv-documentaire die eind vorig jaar op de Zweedse televisie was te zien. Daarin werd beweerd dat Silvia's vader (zowel Silvia als haar vader zijn van Duitse komaf) een bedrijf van een Joodse Duitser overnam en voor de krijgsmacht werkte. Onterecht, aldus koningin Silvia. Terwijl Svenska Dagbladet al in 2002 schreef dat het bedrijf pantservoertuigen en gasmaskers produceerde, meent Silvia dat de fabriek speelgoedtreinen en haardrogers maakte. Bovendien was haar vader niet politiek actief. Vóór het huwelijk van Silvia met Carl Gustaf in 1976 ontkende vader Walther Sommerlath dat hij lid was van de nazi-partij NSDAP. Meer dan twintig jaar later werd alsnog een lidmaatschapskaart van hem gevonden. Omdat ook Silvia met vragen is blijven zitten, gaat ze nu zelf een onderzoek starten. Ze gaat nu 'een aantal open vragen' over de activiteiten van haar vader laten onderzoeken met behulp van historici en diskundigen in Brazilië en Duitsland. Haar bevindingen zal ze na afloop presenteren. Wanneer dat gaat gebeuren, is onbekend. 'Dat kost tijd,' aldus een woordvoerder van het paleis aan TV4.


  16 mei 2011 - 12:24