×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin opent paleis Oranienbaum

  Paleis van Beatrix voorouder jarenlang gerestaureerd

  Koningin Beatrix verricht samen met de bondspresident van Duitsland Christian Wulff op woensdag 25 april de opening van de tentoonstelling Dutch Design – Huis van Oranje in Paleis Oranienbaum. Met de opening van de tentoonstelling worden nieuw gerestaureerde delen van het paleis, dat zich in de deelstaat Saksen-Anhalt bevindt, weer opengesteld voor het grote publiek. De restauratie van Paleis Oranienbaum staat onder bescherming van de koningin en de Duitse Bondspresident. In maart 2004 bezocht Beatrix het paleis om een beeld te krijgen van de voortgang van de restauratie.Vorstin Henriette Catharina van Anhalt-Dessau, Prinses van Oranje-Nassau, kreeg het landgoed in 1660 van haar man cadeau en liet het naar haar afkomst vernoemde paleis door een Nederlandse bouwmeester ontwerpen. Henriette Catharina was het zevende kind van stadhouder Frederik Hendrik en Amalia van Solms. Daarmee was ze ook kleindochter van Willem van Oranje, vader des vaderlands.In het paleis zullen werken worden getoond van Nederlandse vormgevers, waaronder Viktor & Rolf, Hella Jongerius, Iris van Herpen, Piet Hein Eek, Spijkers en Spijkers, Marcel Wanders, Jan Taminiau, Jeroen Vinken, Richard Hutten, Bernard Heesen, Gijs Bakker en fotografie van Desiree Dolron. De objecten zijn zodanig tentoongesteld dat ze corresponderen met de oorspronkelijke functie van de kamers.


  Koningin Beatrix verricht samen met de bondspresident van Duitsland Christian Wulff op woensdag 25 april de opening van de tentoonstelling Dutch Design – Huis van Oranje in Paleis Oranienbaum. Met de opening van de tentoonstelling worden nieuw gerestaureerde delen van het paleis, dat zich in de deelstaat Saksen-Anhalt bevindt, weer opengesteld voor het grote publiek. De restauratie van Paleis Oranienbaum staat onder bescherming van de koningin en de Duitse Bondspresident. In maart 2004 bezocht Beatrix het paleis om een beeld te krijgen van de voortgang van de restauratie.

  Vorstin Henriette Catharina van Anhalt-Dessau, Prinses van Oranje-Nassau, kreeg het landgoed in 1660 van haar man cadeau en liet het naar haar afkomst vernoemde paleis door een Nederlandse bouwmeester ontwerpen. Henriette Catharina was het zevende kind van stadhouder Frederik Hendrik en Amalia van Solms. Daarmee was ze ook kleindochter van Willem van Oranje, vader des vaderlands.

  In het paleis zullen werken worden getoond van Nederlandse vormgevers, waaronder Viktor & Rolf, Hella Jongerius, Iris van Herpen, Piet Hein Eek, Spijkers en Spijkers, Marcel Wanders, Jan Taminiau, Jeroen Vinken, Richard Hutten, Bernard Heesen, Gijs Bakker en fotografie van Desiree Dolron. De objecten zijn zodanig tentoongesteld dat ze corresponderen met de oorspronkelijke functie van de kamers.

  De tentoonstelling omvat ambachtelijk vervaardigde stukken zoals meubelen, sieraden, glas- en keramische gebruiksvoorwerpen, accessoires en handgemaakte couturestukken, aangevuld met diverse kunstnijverheidsobjecten en historische serviezen uit het Koninklijk Huisarchief. De tentoonstelling wordt in opdracht van de Kulturstiftung DessauWörlitz georganiseerd, in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade te Berlijn en het Koninklijk Huisarchief.

  20 januari 2012 - 13:09