×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin op bezoek in Groningen

  Provincie in teken van 50 jaar gasveld

  Koningin heeft dinsdagmiddag op uitnodiging van de Nederlandse Aardolie Maatschappij enkele onderdelen van het feestelijke programma ’50 jaar Groningen-gasveld’ bezocht.

  De Koningin bekeek een expositie over aardgas op Landgoed De Fraeylemaborg in Slochteren. Ook onthulde ze een kunstwerk in de middenberm van de snelweg A7 bij Kolham en was ze in Groningen aanwezig bij een internationaal symposium over de betekenis van het gasveld. De hele zomer worden in de provincie Groningen activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de viering van ’50 jaar Groningen-gasveld’.

  De Koningin heeft tevens enkele betrokkenen bij de ontwikkeling van het gasveld, zoals bijvoorbeeld oud-medewerkers, bewoners of bestuurders gesproken.

  Het kunstwerk van kunstenaar Marc Ruygrok dat de Koningin onthult, is een gezamenlijk geschenk van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (een joint venture van Shell en ExxonMobil), gasinfrastructuurbedrijf Gasunie en handelsonderneming GasTerra aan de gemeente Slochteren. Het komt nagenoeg op de plek van de boring Slochteren 1, die op 22 juli 1959 de eerste gasvondst aantoonde.

  Koningin Beatrix heeft tijdens het openingsprogramma van het symposium uit handen van NAM-directeur de heer Venhuizen het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het jubileumboek dat door medewerkers van het Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur is geschreven. Het tweedaagse internationale symposium over de betekenis van het gasveld voor de Nederlandse en Europese gasvoorziening vond plaats in het congrescentrum Martiniplaza in Groningen.

  BRON RVD  /  FOTO PPE AGENCY

  17 juni 2009 - 09:38