×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin ontving woensdag laatste geloofsbrieven

  Erewacht en koets voor diplomaat werd door Beatrix in ere hersteld

  Koningin ontving woensdag laatste geloofsbrieven

  Koningin Beatrix heeft woensdag voor de laatste keer geloofsbrieven in ontvangst genomen van nieuwe ambassadeurs. In Paleis Noordeinde ontving de koningin achtereenvolgens de diplomatieke vertegenwoordigers van Griekenland, Argentinië, Duitsland en China.

  Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken was bij het aanbieden van de geloofsbrieven aanwezig. Diplomaten kunnen na hun benoeming pas aan de slag na het aanbieden van hun aanstellings- of geloofsbrieven aan het staatshoofd. Koningin Beatrix heeft daarvoor in haar regeringstijd de woensdagmorgen vrijgehouden.

  Ambassadeurs kunnen snel na hun aanstelling langskomen. In andere landen is dat wel eens anders en moeten ze maanden wachten. Beatrix heeft ook het ceremonieel rond het paleisbezoek hersteld, met een erewacht voor het paleis en een koets die de nieuwe diplomaat ophaalt. Vorig jaar kwamen 38 nieuwe buitenlandse vertegenwoordigers hun opwachting maken. De koningin ontving daarnaast nog eens 13 vertrekkende ambassadeurs. De volgende lichting nieuwkomers wordt na de troonswisseling ontvangen door koning Willem-Alexander.

  17 april 2013 - 13:55