×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Noor viert 62ste verjaardag

  Weduwe koning Hoessein van Jordanië jarig

  Koningin Noor viert 62ste verjaardag

  Koningin Noor van Jordanië viert vrijdag haar verjaardag. De weduwe van de in 1999 overleden koning Hoessein wordt 62 jaar.


  De koningin werd in 1951 in Washington geboren als Lisa Najeeb Halaby. Haar vader was de Amerikaans-Syrische zakenman Najeeb Halaby en haar moeder de Amerikaans-Zweedse Doris Carlquist. Na haar huwelijk met koning Hoessein in 1978, waarvoor ze zich tot de islam bekeerde, leverde Lisa haar Amerikaanse paspoort in en sindsdien gaat ze door het leven als koningin Noor Najeeb Halaby.

  Koningin Noor wordt door Jordan Times geroemd als iemand die veel heeft gedaan voor onderwijs, milieubehoud, duurzame ontwikkeling en mensenrechten. Ook staat ze bekend als een promotor van internationaal begrip van relaties tussen Arabische, islamitische en westerse landen, en als voorvechtster van conflictpreventie en wederopbouw in het Midden-Oosten en andere delen van de wereld. Met haar eigen stichting zet ze zich in voor onder meer vrouwenrechten.

  Vierde echtgenote

  Toen ze trouwde was koningin Noor 26 en de vierde echtgenote van de toen 42-jarige koning, die ze leerde kennen toen ze als architect in Amman werkte. Zijn eerste twee huwelijken liepen uit in een echtscheiding en zijn derde vrouw kwam om het leven bij een helikopterongeluk. Hij had al acht kinderen uit zijn eerste drie huwelijken en samen met Noor kreeg Hoessein nog twee zoons en twee dochters. Koningin Noor heeft vier kleindochters. De koningin schreef in 2003 het boek Memoirs of an Unexpected Life over haar leven.

  De huidige koning van Jordanië, Abdoellah II, is de oudste zoon van koning Hoessein en zijn tweede vrouw.

  23 augustus 2013 - 12:21