×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin neemt nieuwe ceremoniemeester mee naar Brunei

  Opvolger van ceremoniemeester Cosijn wordt al ingewerkt

  Koningin neemt nieuwe ceremoniemeester mee naar Brunei

  Koningin Beatrix neemt tijdens haar staatsbezoeken volgende week naast haar huidige ceremoniemeester Willem Cosijn ook zijn beoogd opvolger mee, drs. A.T.S. Dorhout. Wanneer de precieze opvolging gaat gebeuren, is nog onbekend, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst aan Royalty weten. Op termijn zal Cosijn volgens de RVD een andere functie gaan bekleden, maar voor deze zeer specifieke functie is een vroegtijdige kennisoverdacht zeer belangrijk. Op dit moment is Cosijn al zeven jaar ceremoniemeester, een functie binnen Hof waarin alle protocollaire zaken voor de koningin voorbereid worden. Dat gebeurt niet alleen tijdens ontvangsten in de Nederlandse paleizen, ook aan grote bezoeken in het buitenland - zoals de staatsbezoeken aan Brunei en Singapore volgende week - gaan intensieve voorbereidingen vooraf. Omdat deze (staats)bezoeken relatief weinig voorkomen, zal Dorhout de komende tijd 'schaduwdraaien' tijdens dit soort gelegenheden om alle kneepjes van het vak te leren.


  Foto: Huidige Ceremoniemeester van Hare Majesteit de Koningin, drs. Willem Cosijn.

  16 januari 2013 - 22:20