×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin met prins en prinses naar Brunei en Singapore

  Staatsbezoeken 53 en 54 gepland voor januari 2013

  Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima maken begin volgend jaar opnieuw een grote reis. De koningin brengt op 21 en 22 januari een staatsbezoek aan Brunei en vervolgens op 23 en 24 januari aan Singapore. De prins en prinses gaan met haar mee. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat donderdag meegedeeld. Het zijn twee landen die de koningin nog niet eerder met een staatsbezoek had verblijd. Het laatste uitgaande staatsbezoek van de koningin dateert van maart dit jaar. Toen bezocht ze Luxemburg als 52ste land – volgens de officiële telling – sinds haar aantreden in 1980.

  Sultan Haji Hassanal Bolkiah van Brunei nodigde de koningin uit voor het staatsbezoek aan Brunei. De sultan is naast zijn functie als staatshoofd sinds 1967, ook premier en minister. Hij wordt gezien als een van de rijksten ter wereld. De koningin ontmoette de Sultan van Brunei voor het laatst in mei dit jaar. Ze waren beiden te gast op de lunch ter gelegenheid van het zestigjarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth. In januari 2011 was de sultan voor het eerst te gast in Nederland. Behalve een bezoek aan Shell stond er een bezoek aan Paleis Noordeinde gepland. Daar lunchte hij met de koningin en het kroonprinselijk paar (zie foto). ‘Een uitzonderlijke gebeurtenis’, zei Beatrix toen. ‘Het is bovendien zeldzaam dat ik een staatshoofd mag verwelkomen met een zo indrukwekkende anciënniteit als de uwe.’

  In Singapore is de koningin uitgenodigd door president Tony Tan Keng Yam. Het exacte programma moet nog worden bekendgemaakt.

  1 november 2012 - 16:11