×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima krijgt bloemen van robot

  Koningin Máxima krijgt bloemen van robot

  Máxima heeft vrijdag in Eindhoven een bos bloemen ontvangen uit handen van robot Amigo. De koningin nam een kijkje bij de RoboCup 2013.


  De robotvoetballers van de Technische Universiteit verdedigen in eigen huis hun wereldtitel van vorig jaar tijdens het robotevenement. De robots zijn gebouwd door ongeveer 1300 deelnemers uit in totaal 40 landen, zoals China, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Portugal en Iran. De voetbalrobots zijn geprogrammeerd en worden niet bestuurd. Ze voetballen autonoom tegen elkaar in teams van vijf robots.

  Máxima werd in Eindhoven begroet door burgemeester Van Gijzel en kreeg volgens het Eindhovens Dagblad een uitleg over de stand van zaken in de internationale robotica. Ze woonde daarna de wedstrijd tussen Tech United en Water uit China bij. Eindhoven won met 2-0. De koningin toonde zich een enthousiast supporter.

  De officiële wereldkampioenschappen voor voetbalrobots worden gehouden in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en duren tot en met zondag. De whizzkids in Eindhoven zorgden er volgens het ED voor dat Amigo de Brabantse gastvrijheid in acht nam. De robot presenteerde de koningin, vlak voordat ze de sporthal verliet, een drankje .

  28 juni 2013 - 15:53