×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima brengt bezoek aan Stichting ElanArt

  En droeg daar een verrassend hippe gadget om haar pols

  Koningin Máxima brengt bezoek aan Stichting ElanArt

  Afgelopen woensdag bezocht koningin Máxima ElanArt in de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.


  De stichting biedt jonge asielzoekers de kans om contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door kunstzinnige en creatieve projecten.

  LEES OOK:

  “Zullen we in het Engels spreken?”

  Deze vraag stelde Máxima tijdens haar bezoek aan ElanArt in de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Aan tafel jonge asielzoekers, nieuwkomers en vrijwilligers. Een soort mini-Verenigde Naties, met mensen onder meer uit Syrië, Afghanistan en Gambia. Vandaar het voorstel van de koningin om over te schakelen op Engels. Maar dat was niet nodig. Haar tafelgenoten spraken voldoende Nederlands om te vertellen over hun ervaringen en het grote plezier dat ze beleefden aan de activiteiten van ElanArt. Máxima beaamde dat het goed was om het gebruik van het Nederlands door te zetten.

  Problemen vergeten dankzij dans en muziek

  Dansen, koken, muziek maken: daardoor kunnen asielzoekers hun problemen even vergeten, zoals zorgen over familie of onzekerheid over de verblijfsstatus. Ook ontdekken zij dankzij ElanArt nieuwe talenten en vaardigheden. Dat bood perspectief op momenten waarop het moeilijk is om perspectief te zien, zoals koningin Máxima het bondig samenvatte.

  Appeltje van Oranje

  Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. ElanArt kreeg vorig jaar een Appeltje van Oranje. De koningin die in paleis Noordeinde de onderscheiding uitreikte, wilde nu met eigen ogen zien waar de stichting de beloning aan te danken had. Als onderdeel van het bezoek kreeg Máxima ook een multiculturele voorstelling gepresenteerd, waarbij zelfs een verwijzing werd gemaakt naar de wat rossige baard van Willem-Alexander. “Ja, goed hè”, zei de koningin na afloop.

  Hip horloge

  Opvallend detail was dat Máxima niet één, maar twee horloges om haar pols droeg tijdens haar bezoek aan ElanArt. Een van die horloges is een Fitbit. Deze gadget werkt als stappenteller, maar houdt ook je hartslag en je slaappatroon in de gaten.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

  10 januari 2020 - 10:59