×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde stelt familiebezit veilig

  Kasteel van familie d'Udekem d'Acoz in vennootschap

  Koningin Mathilde stelt familiebezit veilig

  De kersverse Belgische koningin Mathilde heeft eind vorig jaar met haar broer en zussen een vennootschap opgericht om een deel van het familiefortuin te beheren. Dat roept vragen op, aldus de Vlaamse krant De Standaard woensdag. Onlangs kreeg een van Mathildes voorgangsters, koningin Fabiola, nog forse kritiek te verwerken op een eigen stichting waarmee ze successierechten zou kunnen ontlopen.


  In de vennootschap van Mathilde en haar zussen en broer zijn de gronden rond het kasteel van Losange bij Bastenaken ondergebracht. Het gaat om de plek waar de vrouw van koning Filip haar kindertijd doorbracht. Door de stap zorgt Mathilde ervoor dat het domein binnen de familie blijft. Maar de vennootschap kan ook worden gebruikt om successierechten te omzeilen.

  31 juli 2013 - 11:47