×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde stelt familiebezit veilig

  Kasteel van familie d'Udekem d'Acoz in vennootschap

  Koningin Mathilde stelt familiebezit veilig

  De kersverse Belgische koningin Mathilde heeft eind vorig jaar met haar broer en zussen een vennootschap opgericht om een deel van het familiefortuin te beheren. Dat roept vragen op, aldus de Vlaamse krant De Standaard woensdag. Onlangs kreeg een van Mathildes voorgangsters, koningin Fabiola, nog forse kritiek te verwerken op een eigen stichting waarmee ze successierechten zou kunnen ontlopen.


  In de vennootschap van Mathilde en haar zussen en broer zijn de gronden rond het kasteel van Losange bij Bastenaken ondergebracht. Het gaat om de plek waar de vrouw van koning Filip haar kindertijd doorbracht. Door de stap zorgt Mathilde ervoor dat het domein binnen de familie blijft. Maar de vennootschap kan ook worden gebruikt om successierechten te omzeilen.

  31 juli 2013 - 11:47