×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe moet aftreden’

  Deense koningin zou voorbeeld Beatrix en Albert moeten volgen

  Koningin Margrethe moet aftreden’

  De Deense koningin Margrethe moet het voorbeeld volgen van koningin Beatrix en koning Albert en aftreden. Dat schrijft de Deense koningshuiscriticus Trine Villeman in een bijdrage voor de krant Politiken. Margrethe is niet in staat haar werk naar behoren te doen, vindt Villeman.


  Dit omdat de koningin lijdt aan de door artrose veroorzaakte ziekte spinale stenose, die zorgt voor vernauwing van delen van de wervelkolom. Er zijn dagen dat Margrethe niet kan bewegen en ze krijgt, hoewel het hof daarover niets zegt, pijnstillers. Begin dit jaar moest ze een staatsbezoek aan Chili op last van haar doktoren afzeggen omdat de lange vliegreis haar rug te zeer zou belasten.

  Villemann, die de koninklijke familie vaak scherp bekritiseert, vraagt zich af ‘welke andere organisatie in Denemarken – particuliere of publiek – kan wegkomen met het hebben van een leider die niet kan staan of lopen zonder het nemen van zeer sterke medicijnen?’ Ze vraagt zich ook af wanneer die medicijnen de geestelijke vermogens van de koningin zullen aantasten. Voor het echter zover is, moet Margrethe plaatsmaken.

  Plichtsverzuim

  Villemann, die de koningin van plichtsverzuim beschuldigt, vindt dat nog eens goed moet worden gekeken of afschaffing van de monarchie niet een betere optie is dan het op de troon hijsen van kroonprins Frederik, van wie ze geen hoge pet op heeft.

  Paleiswoordvoerder Lene Balleby heeft de opmerkingen over de koninklijke gezondheidstoestand afgedaan als ‘onzin’. “Margrethe heeft inderdaad goede en slechte dagen en gebruikt medicijnen, maar op het staatsbezoek aan Chili na heeft ze haar plichten altijd gewoon uitgevoerd.”

  26 juli 2013 - 16:57