×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe houdt openbare audiënties

  Eeuwenoude traditie in Denemarken blijft gehandhaafd

  Koningin Margrethe houdt openbare audiënties

  De Denen kunnen ook in april weer 2 keer terecht bij koningin Margrethe die in paleis Christiansborg, waar ook het parlement zetelt, een zogenoemde openbare audiëntie houdt. De eerste ontvangst is maandagmorgen. Ook in mei en juni staan er 2 van zulke ontmoetingen op de koninklijke agenda.

  De audiëntie kent een eeuwenlange traditie. Burgers met een klacht of boodschap konden op gezette tijden toegang krijgen tot de vorst, bijvoorbeeld op het moment dat hij zich gereedmaakte om uit te rijden. Dat betekende toen wel dat het staldepartement een monopolie kreeg en er geld aan verdiende, reden voor koning Frederik IV om in 1725 een wekelijkse audiëntie in te stellen. Koningin Margrethe II krijgt niet zozeer klachten of bezwaren te horen, maar vooral bedankjes van mensen die net een onderscheiding hebben ontvangen, of een koninklijke benoeming. Die kunnen zich netjes melden bij de kabinetssecretaris, en dan volgt een korte ontmoeting met de koningin.

  8 april 2013 - 10:20