×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin krijgt petitie Bonairianen

  Beatrix op Bonaire: 'Samen komen we een heel eind'

  Koningin Beatrix heeft op Bonaire een petitie gekregen van bezorgde inwoners. Daarin staat dat de staatkundige hervormingen die vorig jaar van kracht werden, slecht hebben uitgepakt. Het leven is duurder geworden en de voorzieningen zijn erop achteruit gegaan, zeggen de opstellers. Ze vinden dat de koningin haar invloed moet gebruiken om Bonaire vooruit te helpen.


  De koningin ging ook met de bewoners in gesprek. ‘Ik dank u zeer voor deze openhartige en waardige manier waarop u dit heeft gedaan voor ons,’ aldus Beatrix. Ze zei dat ze zelf niets kan doen, omdat dat aan de minister is. ‘Ik wens alle mensen in Bonaire toch een heel mooie toekomst toe. Samen komen we een heel eind.’ Ze zei dat ze de petitie gaat lezen.

  Prins Willem-Alexander en minister Donner beloofden dat ze bij een volgend bezoek zullen kijken of er verbeteringen zijn. Willem-Alexander: ‘Ik hoop bij een volgend bezoek, dat ik u kan spreken en dat we dan samen de vorderingen kunnen bespreken die er geboekt zijn na vandaag. Ik hoop dat we dat zeker kunnen doen. Zullen we die afspraak maken?’ Het publiek reageerde instemmend.

  Foto: Prinses Beatrix in 1965 op Bonaire.

  31 oktober 2011 - 16:40