×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Fabiola stort dotatie niet in stichting

  Koningin-weduwe had nooit bedoeling salaris door te sluizen

  Koningin Fabiola stort dotatie niet in stichting

  Koning Fabiola reageert op kritiek in België over een stichting die zij in het leven heeft geroepen. Deze moet ervoor zorgen dat haar directe familie een erfenis krijgt, omdat ze zelf geen kinderen heeft. Belgen zijn bang dat haar salaris – de dotatie – daarheen wordt gesluisd. Haar miljoenen zijn van oorsprong belastinggeld en zouden eerder terugmoeten naar de maatschappij dan naar haar Spaanse familie, menen parlementsleden.

  Fabiola: ‘Ik heb nooit de intentie gehad en ik heb nu ook niet de bedoeling om geld van mijn dotatie in de Stichting te storten. Wat het geld van de dotatie betreft, werd enkele jaren geleden de verdeling van het gebruik ervan bekendgemaakt. Vandaag nog, wordt al het geld van de dotatie gebruikt voor de uitgaven van mijn Huishouding, waarvan de grootste post bestaat uit wedden van het personeel’.

  Over de familie aan vaders kant, die de Franse nationaliteit hadden, zegt ze: ‘Ze lieten mij en mijn broers meubelen en schilderijen na, die ik tot op vandaag zorgvuldig bewaard heb. Deze geschenken werden bij leven geschonken tijdens de twee wereldoorlogen aangezien ze geen kinderen hadden. Ik heb al deze goederen tot op vandaag bewaard om mijn Stichting te kunnen spijzen. Het geld van de verkoop van deze goederen gaat naar de Stichting, daar ik zelf geen kind heb in directe lijn.’ Dit betreft dus goederen van de directe familie van Fabiola, haar eigen voorouders, en niet de Belgische koninklijke familie. ‘Mijn Spaanse familie werd nooit begunstigd tijdens het leven van Koning Boudewijn en ik heb deze gedragsregel steeds behouden (geen goederen van mijn echtgenoot verdragen aan Spaanse familieleden).’

  10 januari 2013 - 14:32