×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin en Turkse president in Limburg

  President doopte naar Istanbul vernoemde hyacint

  President Gül van Turkije begon zijn derde dag van het staatsbezoek aan Nederland op het Centraal Station in Amsterdam. Per Koninklijke Trein reed hij samen met zijn vrouw naar Horst, waar koningin Beatrix hen opwachtte. Het gezelschap verplaatste zich daarna naar Venlo, waar een bezoek aan de Floriade werd gebracht.

  Als dank voor vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije doopte de Turkse president Abdullah Gül een nieuwe hyacint: Hyacinthus ‘Istanbul’. De ceremonie op de Floriade 2012 in Venlo werd onder andere bijgewoond door koningin Beatrix en Maxime Verhagen, Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. In het najaar van 2012 zal de hyacint ‘Istanbul’ volop in stadsparken in Istanbul en in de privétuin van de Turkse President  worden aangeplant, zodat daar volgend voorjaar Turks-Hollandse kleur en fleur te beleven valt.

  Later vertrok het gezelschap naar Maastricht. Er werd geluncht in het Gouvernement – het provinciehuis in Limburg – en een bezoek gebracht aan het Bonnefantenmuseum. Later donderdag staat de afscheidsceremonie gepland op de Markt, met de volksliederen en een laatste inspectie van de erewacht. Op Maastricht Aachen Airport neemt koningin Beatrix afscheid van de president en zijn vrouw.

  19 april 2012 - 15:28