×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth raakt land kwijt

  Na vijftig jaar tijd om echt onafhankelijk te worden

  Koningin Elizabeth raakt land kwijt

  Koningin Elizabeth II is binnenkort niet langer staatshoofd van Jamaica. Premier Portia Simpson Miller is vastbesloten haar plannen door te zetten om het Caribische eiland een eigen inheems staatshoofd te geven.

  ”Ik ben de grootste fan van koningin Elizabeth. Ze is een geweldige vrouw en ik heb veel liefde en respect voor haar, maar het is na 50 jaar onafhankelijkheid tijd dat we onze eigen zaken regelen”, aldus de premier in een interview met de Jamaica Observer.

  De plannen van Simpson Miller zijn niet nieuw. Ze won er ook de verkiezingen mee en vorig jaar, toen de koningin haar diamanten regeringsjubileum vierde, werd er over gesproken bij het bezoek dat prins Harry namens zijn grootmoeder aan het eiland bracht. Simpson Miller wil dat Jamaica een republiek wordt.

  Veel van de voormalige Britse kolonies in het Caribische gebied hebben na hun onafhakelijkheid de koningin als staatshoofd behouden. Elizabeth is dan ook koningin van 16 landen.

  26 februari 2013 - 14:20