Placeholder

Koningin Elizabeth nog steeds niet de oude

Hoewel koningin Elizabeth maandag nog niet helemaal hersteld was van haar buikgriep ging ze toch aan het werk. Maar nu blijkt dat dit misschien iets te snel is geweest. De Britse vorstin heeft al haar verplichtingen voor woensdag en donderdag namelijk afgezegd, omdat ze zich nog steeds niet helemaal in orde voelt. Dat schrijft de BBC op basis van een verklaring uitgegeven door Buckingham Palace.

Het paleis meldt ook dat de koningin hoopt dat ze volgende week weer helemaal de oude is. Ze zal dan weer kunnen voldoen aan haar verplichtingen. Tot die tijd zal de koningin vanuit huis werken.

Elizabeth zou op woensdag een aantal technologiebedrijven in Londen bezoeken en op donderdag stond er een kerkdienst op haar agenda. Nu zij niet in staat is om te gaan, zullen andere leden van de koninklijke familie haar vervangen. Zo zal de hertog van York, prins Andrew, haar bezoek van woensdag overnemen. En op donderdag wordt zij vervangen door haar man prins Philip.

Het paleis laat ook nog weten dat het wel goed gaat met de koningin. “Ze herstelt goed na haar recente ziekte.” De queen werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis in Londen met symptomen van buikgriep.