×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth is de machtigste vrouw

  Jury koos vorstin als machtigste van Verenigd Koninkrijk

  Koningin Elizabeth is de machtigste vrouw

  Koningin Elizabeth is de machtigste vrouw in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft het BBC-programma Women’s Hour bepaald. De show, die al 67 jaar bestaat, heeft voor het eerst een lijst van de 100 machtigste Britse vrouwen samengesteld.

  Programmaredactrice Alice Feinstein vertelt The Telegraph niet verbaasd te zijn over de keuze. “Ze staat aan het hoofd van de staat en de Gemenebest. De koningin heeft veel potentiële macht die ze zou kunnen gebruiken, hoewel ze dat niet doet.” Wat ook moet hebben meegespeeld volgens Feinstein is het wekelijkse gesprek dat de koningin met de premier voert. “De koningin wordt gerespecteerd vanwege haar ervaring.”

  Andere vrouwen uit de koninklijke familie, zoals de hertogin van Cambridge, hebben de lijst niet gehaald. De jury heeft haar wel overwogen, aldus een van de juryleden. “Ze is enorm invloedrijk, maar nog niet machtig.”

  De top 100 wordt verder aangevoerd door onder meer Theresa May, minister van Binnenlandse Zaken en bankier Ana Botín. Bekende Britse vrouwen als JK Rowling, Adele en Stella McCartney staan lager in de lijst.

  12 februari 2013 - 13:16