×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
  • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

    Door Marc van der Linden

    De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

    Lees column
  • Meest gelezen

  • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

  • Koningin Elizabeth is de machtigste vrouw

    Jury koos vorstin als machtigste van Verenigd Koninkrijk

    Koningin Elizabeth is de machtigste vrouw

    Koningin Elizabeth is de machtigste vrouw in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft het BBC-programma Women’s Hour bepaald. De show, die al 67 jaar bestaat, heeft voor het eerst een lijst van de 100 machtigste Britse vrouwen samengesteld.

    Programmaredactrice Alice Feinstein vertelt The Telegraph niet verbaasd te zijn over de keuze. “Ze staat aan het hoofd van de staat en de Gemenebest. De koningin heeft veel potentiële macht die ze zou kunnen gebruiken, hoewel ze dat niet doet.” Wat ook moet hebben meegespeeld volgens Feinstein is het wekelijkse gesprek dat de koningin met de premier voert. “De koningin wordt gerespecteerd vanwege haar ervaring.”

    Andere vrouwen uit de koninklijke familie, zoals de hertogin van Cambridge, hebben de lijst niet gehaald. De jury heeft haar wel overwogen, aldus een van de juryleden. “Ze is enorm invloedrijk, maar nog niet machtig.”

    De top 100 wordt verder aangevoerd door onder meer Theresa May, minister van Binnenlandse Zaken en bankier Ana Botín. Bekende Britse vrouwen als JK Rowling, Adele en Stella McCartney staan lager in de lijst.

    12 februari 2013 - 13:16