×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth deelt uit

  Lintjes tijdens eigen jubileum

  Zoals de Britse koningin haar leven gewijd heeft aan de publieke taak, zijn er meer mensen. Elizabeth gaat deze mensen eren met een speciale onderscheiding. Het lintje wordt gelanceerd vanwege het zestigste regeringsjaar van Britse vorstin in 2012. Aan de voorzijde staat haar beeltenis, zoals op het muntstuk van 10p, op de achterzijde een diamant (vanwege haar diamanten jubileum) met Elizabeth's monogram. Daaronder staan de jaartallen '1952-2012'. Onder andere de strijdkrachten, hulpdiensten en gevangenispersoneel krijgen het lintje. Ook komen dragers van het Victoria Cross en het George Cross in aanmerking voor het kleinood, net als leden van de Royal Household.


  ‘De koningin heeft zich in haar leven toegelegd op het dienen van dit land. Haar diamanten jubileum geeft ons de mogelijkheid om haar toewijding, loyaliteit en trouw waarmee ze het land de afgelopen 60 jaar heeft geleid te belonen,’ vertelt een woordvoerder. De festiviteiten rondom het diamanten jubileum vinden voornamelijk plaats in een lang weekend van 2 tot 5 juni 2012.

  28 juni 2011 - 14:55