×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth 85 jaar

  De Britse vorstin is vandaag jarig. Op 21 april 1926 om 02.40 werd prinses Elizabeth Alexandra Mary geboren op Bruton Street, in het huis van haar ouders. Ook is het vandaag Witte Donderdag en volgens traditie gaat koningin Elizabeth dan naar 'Royal Maundy', een religieuze dienst, waarbij de koningin symbolische aalmoezen geeft: Royal Maundy money. Ditmaal schenkt ze in Westminster Abbey de zilveren munten aan 85 mannen en 85 vrouwen, omdat Elizabeth vandaag 85 is geworden. Een fijne bijkomstigheid: deze dienst tijdens de verjaardag van de Britse vorstin biedt ook een goede gelegenheid voor de technici om te oefenen, want over 8 dagen vindt op dezelfde plek het huwelijk van prins William en Kate Middleton plaats. Cameramensen, belichters en geluidstechnici kunnen daarom vandaag uitgebreid testen voor de grote dag, volgende week vrijdag.


  De gelukkige gasten tijdens de Royal Maundy ontvangen twee kleine portemonneetjes, een rode en een witte. In de rode zit een herdenkingsmunt van £5 om de 90ste verjaardag van prins Philip te herdenken en een munt van 50p, ter gelgenheid van de Londense Olympische Spelen in 2012. In het witte zakje zit de unieke Maundy Money, zilveren muntstukken van een, twee, drie en vier penny, bij elkaar een waarde die gelijk staat aan de leeftijd van de jarige Koningin.

  21 april 2011 - 12:56