×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin dineert in Düsseldorf

  Tafelen met bondspresident en prins van Jordanië

  Koningin dineert in Düsseldorf

  Zondagavond is koningin Beatrix te gast op een diner van het Multilateral Centre for European Studies in Düsseldorf. Het is een samenwerkingsverband van het Interdisciplinary Center Herzliya (IDC) in Israël, het Royal Institute for Inter-Faith Studies in Amman, Jordanië en de Palestijnse Al-Quds-Universiteit in Oost-Jeruzalem. Het wordt ondersteund door het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast de koningin zijn bondspresident Joachim Gauck, prins El Hassan bin Talal van Jordanië en voormalig Ambassadeur van Israel in Duitsland en huidig directeur Europese Studies van het IDC in Herzliya, Avi Primor aanwezig. Koningin Beatrix woonde het diner ook in 2010 bij.

  Sinds 2008 biedt het centrum Jordaanse, Israëlische en Palestijnse studenten een leergang Europese Studies aan op hun eigen universiteiten en een gezamenlijk jaar aan de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf. Doel van de studie is tweeledig: enerzijds maken de studenten kennis met de Europese Unie, anderzijds kan de gezamenlijke studie leiden tot meer onderlinge contacten en wederzijds begrip. Doel van het diner is om aandacht te vestigen op het idee achter dit studieconcept en samenwerking te bevorderen tussen de EU en het Midden-Oosten, maar ook tussen de landen in het Midden-Oosten onderling.

  Bron: RVD

  16 december 2012 - 11:00