×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin buigt zich over de toekomst van de mossel

  De mossel staat centraal tijdens werkbezoek aan Zeeland

  Koningin Beatrix heeft voor de tweede keer in korte tijd een bezoek gebracht aan Zeeland. Eerder was zij daar voor een streekbezoek, vanmorgen was zij in Yerseke en Zierikzee voor een bezoek aan de mosselsector aldaar. De Koningin sprak onder meer met ondernemers en vrouwen van deze ondernemers over de toekomst van de mosselvisserij. Vervolgens heeft koningin Beatrix een gesprek gevoerd met bestuurders, vertegenwoordigers van natuurorganisaties en inhoudelijk deskundigen over mosselvisserij en behoud van de natuur. Beatrix werd tijdens dit bezoek begeleid door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw Gerda Verburg.


  De mosselvissers in Zeeland zitten in de problemen omdat er onduidelijkheid is over de toekomst van de visserij in de Waddenzee. Het is nog niet bekend of de vissers door mogen gaan met het opvissen van mosselzaad uit de Waddenzee. Tot nu toe brengen zij deze opgeviste zaden over naar percelen in de Oosterschelde. Hier groeit het mosselzaad in ongeveer twee jaar uit tot rijpe mosselen. De toekomst hiervan is nog onzeker.

  Een foto van dit bezoek is hier te zien.

  Bron RVD, Foto PPE Agency

  2 december 2008 - 14:35