Koningin bij herdenkingsdienst vliegramp

Woensdagmiddag vindt de herdenkingsdienst plaats voor de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli. De regering heeft de nabestaanden van de Nederlandse getroffenen van de vliegramp van 12 mei in Tripoli uitgenodigd voor een herdenkingsbijeenkomst in de dr. Anton Philipszaal in Den Haag.

De bijeenkomst wordt onder andere bijgewoond door koningin Beatrix en door de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid: prof. mr. Pieter van Vollenhoven.
Het programma voor de herdenkingsbijeenkomst is tot stand gekomen in nauw overleg met nabestaanden. Ook hebben zij een belangrijke inbreng tijdens de bijeenkomst. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst worden de namen van de slachtoffers van de vliegramp voorgelezen, waarna een minuut stilte in acht wordt genomen. Verder spreken de minister-president en de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, mr. E. Kronenburg de nabestaanden toe. 

De NOS doet rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst. De uitzending is te zien tussen 13.50 en 15.30 uur op Nederland 1. De samenvatting is te zien op Nederland 2, vanaf 19.25 uur.