×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin beloont jonge kunstenaars met prijs

  Uitreiking Koninklijke Prijs in paleis Amsterdam

  Koningin Beatrix ontving vandaag in haar Koninklijk Paleis in Amsterdam de vier winnaars van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. De koningin spreekt haar waardering uit voor de kunstenaars, niet alleen vanwege hun prestatie op het artistieke vlak, maar ook voor de getoonde durf. Het zelfvertrouwen in het eigen kunnen en de durf om deze uitdaging aan te gaan, is namelijk ook een grote prestatie. Op deze manier is het mogelijk dat jong talent aan het grote publiek wordt getoond. Daarom kijgen Moran Fisher, Carl Johan Högberg, Jenny Lindblom en Kim van Norren uit handen van koningin Beatrix € 6500,- als aanmoedigingsprijs.


  Na de uitreiking maakt de Koningin een uitgebreide ronde langs alle kunstwerken, waar de kunstenaars hun eigen werk nader mogen verklaren. Een breed spectrum aan beschilderde doeken wordt bekeken, van abstract tot figuratief, van eenvoudig tot zeer complex.

  Naast de werken van de vier winnende kunstenaars, twee per winnaar, zijn ook twintig andere werken uit de overige inzendingen geselecteerd in de tentoonstelling die tot en met 7 november te zien is in de galerijen rondom de Burgerzaal van het Paleis op de Dam.Al sinds 1871 wordt de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt. De prijs is ingesteld door koning Willem III om jonge kunstenaars te stimuleren. Jaarlijk zijn er vier winnaars, die elk € 6500,- krijgen als aanmoedigingsprijs. Dit jaar zonden ruim 250 kunstenaars hun werk in, die door een zeskoppige jury werd beoordeeld.

  8 oktober 2010 - 23:59