×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin beëdigt nieuwe ministers

  Historische Oranjezaal decor voor ceremonie

  Voor het eerst in de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden vindt de beëdiging van een nieuw kabinet deze maandag in het openbaar plaats. In Nederland vond de beëdiging van ministers door de Koning(in) nog altijd achter gesloten deuren plaats, net als in landen als Noorwegen en Denemarken. De Tweede Kamer had al langer de wens om dit niet meer achter gesloten deuren plaats te laten vinden. Vanaf nu zal er een camera bij zijn om te registreren hoe nieuwe ministers ten overstaan van de koningin een eed of gelofte afleggen en trouw beloven of zweren. Aan de nieuwe directeur van het Kabinet der Koningin, Chris Breedveld, de taak om deze eed op te lezen. De ministers en daarna ook de staatssecretarissen beantwoorden die met ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’ of ‘dat verklaar en beloof ik’. Deze ceremonie vindt maandagochtend plaats in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. De zaal is een eerbetoon aan stadhouder Prins Frederik Hendrik. De wanden van de zaal zijn daarom bedekt met schilderingen die zijn leven weergeven.
  Na afloop van de beëdiging gaat de nieuwe ploeg naar buiten om op de trappen van het Paleis de bekende groepsfoto te maken. Een traditie sinds 1971, toen het kabinet-Biesheuvel I met koningin Juliana op de trappen van Paleis Huis ten Bosch poseerde.

  5 november 2012 - 10:10