×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin beëdigt gouverneurs op paleis Huis ten Bosch

  Goedgedrag en Holiday gouverneur Curacao en Sint-Maarten

  Het Koninkrijk der Nederlanden heeft er twee gouverneurs bij. Frits Goedgedrag (l) en Eugene Holiday (r) zijn vandaag op paleis Huis ten Bosch door de koningin beëdigd tot gouverneurs van respectievelijk Curaçao en Sint Maarten. Vanaf 10 oktober 2010 worden de twee eilanden autonoom en vormen ze zelfstandige landen binnen het Koninkrijk, zoals Aruba dat nu al is sinds 1986, en houden de Nederlandse Antillen op te bestaan. Het is een van de laatste stappen in de staatkundige hervormingen. Op 9 oktober zullen prins Willem-Alexander en prinses Máxima naar Curaçao gaan om de allerlaatste Statenvergadering van de Nederlandse Antillen bij te wonen. 's Avonds woont het paar de ceremonie bij op het Brionplein in Otrabanda, Willemstad. Daar wordt, op een steenworp afstand van de beroemde drijvende Koningin Emmabrug, de vlag gestreken, waarmee het eind van de Nederlandse Antillen als land wordt ingeluid. Voor Goedgedrag is het geen onbekende taak. Sinds 2002 is hij gouverneur van de Nederlandse Antillen en tussen 1992 en 1998 was hij gezaghebber van Bonaire. Net als Sint Eustatius en Saba wordt Bonaire per 10 oktober een 'bijzondere gemeente' in het Nederlandse staatsbestel.


  30 september 2010 - 15:12